Pleje og vedligehold af læder og skind

0 item(s) - 0 kr
Din indkøbskurv er tom.

0

Se alle åbningstider
januar udsalg

Læder

Når du har købt et møbel med læder, er det vigtigt at du rengøre og pleje det korrekt. Herunder er en rigtig god video som viser hvordan dit lædermøbel bør behandles.

Under videoen kan du læse yderligere tekst og en kort vejledning til hvordan du behandler dit lædermøbel korrekt.

 

 

Ægte læder

Ægte læder er et rent naturprodukt, derfor er det på samme måde som med træ, der er ikke to huder der er helt ens.

 

Lædertyper

Læder med overfladebeskyttelse har en rimelig lysægthed og er let at holde. Det modstår de fleste brugspåvirkninger. Overfladebehandlet læder rengøres med en blød klud, evt. opvredet i demineraliseret vand. Grundig rengøring kan ske med sæbespånevand, 1/4 dl. sæbespåner til 1l. varmt demineraliseret vand der afkøles før brug. Undgå at gnide for kraftigt på læderet. Evt. sæberester poleres væk med en tør klud.

 

Læder med lidt overfladebeskyttelse

Læder med lidt overfladebeskyttelse - semianilin - har næsten samme egenskaber, men er lidt mere smidigt og lidt mindre lysægte. Vedligeholdelse og rengøring som ovenfor.

 

Læder uden overfladebeskyttelse

Læder uden overfladebeskyttelse - ren anilinlæder - er blødt, lækkert og smidigt. Lysægtheden er ikke stor, som regel 4 og derunder, hvorfor det bør beskyttes mod direkte lys. Det opsuger let væsker og fedt f.eks. fra håret og det bliver ofte mørkere i brug. Det vedligeholdes på samme måde som overfladebehandlet læder, men det tåler ikke almindelig lædercreme eller olie.
Brug aldrig opvaskemidler, sulfo, opløsningsmidler eller andre rensemidler på læder.